wie ben ik

Ik heb drie Zoons, en voor hen heb ik vele spijkerbroeken hersteld en opgelapt. Ze vinden die prachtig en hun vrienden ook. Daarmee kan je zo de catwalk in Parijs op, zei iemand.

Advertenties

Een reactie op wie ben ik

 1. Arie van den Berg zegt:

  Een leuk en creatief proces met een altijd uniek resultaat. Dat vind ik ook altijd als ik mijn eigen (en die van vrienden) spijkerbroeken onder de naaimachine vandaan haal. En het is uiteraard ook super duurzaam en goedkoop om je spijkerbroeken eindeloos op te lappen en hiermee de levensduur te verlengen.
  Gisteren (zondag: een zondagse steek houdt geen week) nog bezig geweest om een oude Levi’s 501 van een nieuw groot zitvlak te voorzien. Mooi geworden en vandaag lekker aan naar mijn werk als leraar basisonderwijs. En nog steeds niet losgeraakt ondanks het zondagse verstelwerk.

  Ik heb voor een vriend in de loop van 20 jaar (vanaf 1995) een inmiddels meer dan 25 jaar oude Lee jeans van de nodige lappen en stukken voorzien. Iedere keer kwam hij weer met een ‘zielig hoopje’ jeans aanzetten met de vraag of ik er nog wel brood inzag om de broek verder op te lappen. Natuurlijk, voor mij is een spijkerbroek nooit op of gereed voor de prullenbak.
  Ik heb zelfs wel eens een 501 van mijn partner uit de prullenbak gered. Hij had deze weggedaan omdat deze te dun werd in het kruis. Dat is voor mij geen reden om een 501 weg te doen, dus ik achter de naaimachine en nu draag ik die broek nog steeds (gebeurde in 2008).
  De Lee jeans waar ik eerder over sprak is Inmiddels meer dan 60 reparaties rijker en twee keer zo zwaar geworden. Deze broek is voor 200 euro aangekocht door Museum Rotterdam om op te nemen in hun vaste collectie.
  Zo heb je nog eens eer van je werk.
  Op mijn Facebookpagina kun je meer voorbeelden van mijn lapwerk.

  Arie van den Berg
  Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s